De goede doelen site
Doneren

Doneren en nalaten van instrumenten

Het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds (NMF) bezit en beheert een unieke collectie muziekinstrumenten en geeft deze in bruikleen aan musici. De nadruk ligt hierbij op jong talent, conservatoriumstudenten en beroepsmusici die deel uitmaken van het Nederlandse muziekleven. Maar ook topsolisten die de allerbeste instrumenten nodig hebben, krijgen hulp van het NMF. Voor musici zijn talent en […]

bewerkt-viool-kopieren

23 april 2019 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds (NMF) bezit en beheert een unieke collectie muziekinstrumenten en geeft deze in bruikleen aan musici. De nadruk ligt hierbij op jong talent, conservatoriumstudenten en beroepsmusici die deel uitmaken van het Nederlandse muziekleven. Maar ook topsolisten die de allerbeste instrumenten nodig hebben, krijgen hulp van het NMF.

Voor musici zijn talent en doorzettingsvermogen alleen niet voldoende. Ook het bespelen van een hoogwaardig instrument is van wezenlijk belang, terwijl het daar vaak aan ontbreekt. Puur vanwege de hoge prijzen van vleugels, harpen, strijkinstrumenten en strijkstokken. Tegen een geringe vergoeding stelt het NMF zijn instrumenten ter beschikking aan musici, zodat zij zich optimaal in hun carrière kunnen ontwikkelen.

Sinds de oprichting van het NMF (1988) hebben inmiddels 2.500 musici een instrument in bruikleen gekregen. Op dit moment spelen zo’n 400 musici op een instrument en/of met een strijkstok van het NMF.

Behoud cultureel erfgoed

Door het aankopen van historische Nederlandse instrumenten en het geven van bouwopdrachten aan vooraanstaande Nederlandse viool- en strijkstokkenbouwers, draagt het NMF ook bij aan het ontwikkelen en behoud van ons cultureel erfgoed.

Daniel Rowland, Guarneri del Gesù-viool, ca. 1736.

 

Particulieren die een hoogwaardig instrument in hun bezit hebben dat niet bespeeld wordt, kunnen overwegen dit aan het NMF te schenken of in een later stadium na te laten. Een muziekinstrument onbespeeld laten is tenslotte zonde en het NMF kan er doorgaans een passende bestemming voor vinden. Uiteraard worden hoge kwaliteitseisen aan de instrumenten gesteld. Het soort en de kwaliteit van het instrument moeten geschikt zijn voor opname in de collectie.

Giften

Het NMF is voor bijna 100% afhankelijk van geldelijke donaties van particulieren en ondersteuning in natura. Giften zijn welkom via NL58 ABNA 0555 028 666.


Nationaal Muziekinstrumenten Fonds

Postbus 11912
1001 GX  Amsterdam

T +31 20 622 12 55
E veenendaal@muziekinstrumentenfonds.nl
W www.muziekinstrumentenfonds.nl

Bank NL58 ABNA 0555 028 666

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%